Gå til sideinnhold
Bærekrfatpris

Disse tre kan vinne Bærekraftprisen 2022

Sportsklubben Ølen IL, rederiet Østensjø, og hotellet Haaheim Gaard, er årets finalekandidater til Bærekraftprisen. Vinneren avsløres 30. januar.

Vi er veldig takknemlige for alle nominasjonene vi fikk inn og det er svært gledelig å se den store bredden i nominasjonene, alt fra ideelle organisasjoner til kommunale foretak til små og store næringslivsaktører.

De tre finalistene vi nå sitter igjen med, er alle gode eksempler på at det gjøres mye godt arbeid med bærekraft i regionen vår. Juryen mener at finalistene på hver sin måte og på ulikt vis klarer å satse på bærekrafttiltak innen sitt segment, og er dermed en inspirasjon for andre aktører som ønsker å følge etter.  

Dette er de tre finalistene:

Ølen IL

Hvordan kan et idrettslag bidra til redusert forbruk og tjene penger på det samtidig?

I Vindafjord er Ølen IL medeier i en bruktbutikk, og har utplassert en rekke panteboder. Idrettslaget utmerker seg med en rekke sosiale og miljømessige tiltak som bidrar til sosial inkludering, redusert forbruk og en sunn økonomi.

Ølen IL

Østensjø

Rederi med tydelig fokus på bærekraft!

Østensjø er et lokalt forankret rederi som går foran i utviklingen av lokal kompetanse og miljøvennlig teknologi, og har konkrete miljømål med statusoppdateringer tilgjengelig på selskapets hjemmesider.

Østensjø 1

Haaheim Gaard

Historisk hotell med gjennomgående fokus på bærekraft.

På Haaheim Gaard tenker de bærekraft i alle ledd og har blant annet egen insektvennlig kjøkkenhage, meny bestående av sesongbaserte råvarer, og eget borehull for drikkevann. Hotellet arrangerer til og med egne sankekurs for grupper som ønsker dette.

Haaheim 2

Innspill mottas med takk

Har du kjennskap til finalistene og har nyttig informasjon som kan ha betydning for kåringen, vil vi gjerne høre fra deg.

Gi oss tilbakemelding