Hopp til innholdet
Grønn grafikk med ordene: Nominer din favoritt. Bærekraftsprisen 2023.
Nyhet

Hvem fortjener Bærekraftprisen 2023?

I fjor vant Østensjø Rederi Bærekraftprisen. Også i år skal Haugesund Sparebank dele ut bærekraftprisen og vi håper at du nominerer den organisasjonen eller virksomheten du mener fortjener prisen.

Rundt omkring i regionen vår er det mange bedrifter og organisasjoner som går foran og satser på bærekraft, enten det er gjennom sosial inkludering, tilrettelagt arbeid, grønn teknologi, gjenbruk eller gjennom andre bærekrafttiltak.

Bærekraftprisen skal inspirere og motivere til bærekraftig utvikling. Prisen skal fremheve lokale virksomheter og organisasjoner som viser vei, er bevisste samfunnsaktører, og motiverer andre aktører til å fokusere på bærekraft.

Vinneren vil motta et lokalprodusert trofé fra Formbar i tillegg til en pengepris på 50 000 kroner.

Norsk Maskinformidling vant prisen i 2023.

Kriterier for å kunne bli nominert:

  • Bidra positivt til bærekraftig utvikling*
  • Være en virksomhet eller en organisasjon
  • Være lokalt forankret på Haugalandet eller i Sunnhordland.
  • Bidra til at Haugalandet og Sunnhordland er et godt sted å bo og leve.
  • Ha en bærekraftig forretnings- eller driftsmodell.
  • Motivere andre aktører til å fokusere på bærekraft

For å kunne kåre en verdig vinner trenger vi hjelp til nominasjonen. Er du engasjert i eller kjenner til en virksomhet eller organisasjon som jobber for bærekraft, ikke nøl og send inn en nominasjon i dag!

* Med bærekraftig utvikling mener vi en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine. Bærekraftig utvikling tar hensyn til både sosiale, miljømessige og økonomiske forhold, og er i tråd med en eller flere av målene i FNs bærekraftmål.

Jublende mennesker på scenen under bærekraftskonferansen i 2022

Nominer en kandidat

Frist for å nominere er tirsdag 29. august 2023. Årets prisvinner vil bli kunngjort på Bærekraftdagen 2023, tirsdag 26. september i Maritim Hall.