Gå til sideinnhold
Hjem / Ein for alle / Svøm som en pil, seil som en vind

Svøm som en pil, seil som en vind

Akkurat nå skjer det noe i tusen norske klasserom. Akkurat nå har skoleelever i Sveio, Haugesund, Tysvær, Karmøy og Vindafjord sluttet å telle dager. Nå teller de timer og sekunder.

I disse dager blir drømmen om sommerferie til virkelighet. Åtte uker med all verdens frihet. Husker du følelsen? Å traske stille eller sprinte ut av skolegården med sola i fleisen, tom skolesekk og tilværelsens uendelige og bekymringsløse letthet susende gjennom kroppen. Det må være blant de aller beste følelsene. Hva hadde du ikke gitt for å oppleve det en gang til?

Sommertid er også tiden hvor vi flokker oss til sjø, fjorder, badeplasser og svømmebasseng. Enten det er her til lands, rundt Middelhavet eller andre steder der sola skinner.

Kanopadling_einforalle_vannsport

Ingen elementer er så fascinerende for barn som vann. Og få ting kan skape så stor frykt hos foreldre, som kombinasjonen vann og barn som ikke er svømmedyktige. Derfor har aktiviteter og sportsgrener med vann som utgangspunkt en ekstra dimensjon. Når den unge svømmeren står på blokka og strekker seg ut i et stup og puster, svømmer, puster, svømmer er det ikke bare klokka hun svømmer mot. Svømmere, padlere og seilere er ikke redd for vann – de elsker vann. Den svale følelsen av vann mot hud og ansikt. Det handler rett og slett ikke bare om sporten og all mestringen som følger med treningstimene. Det handler også om at barna blir trygge og komfortable rundt sjø og vann.

Seiling_einforalle_vannsport

Både svømming, kajakkpadling og seiling er ofte individuelle idretter der den enkelte utøver – enten det er den ferske og spente 7-åringen, eller den rutinerte og dedikerte tenåringen som skal prestere. Det handler om å temme vinden, finne minste motstandsvei gjennom vannet. Padleåra må gli jevnt og fort gjennom vannet, samtidig som kajakken må gå så rett som mulig. Men er det prestasjonen det egentlig handler om? Er det virkelig det alt dreier seg om? Nei, det finnes noe mer. For at de gode resultatene skal komme må det ligge noen grunnsteiner i bunn. Den gode stemningen på brygga og i garderoben. Tankene som vandrer mens lengde etter lengde blir unnagjort med stødig crawl. Lyden av vind og bølgeskvulp mot skroget når båten skyter fart. Den vennlige oppfordringen og komplimentet fra treneren. Å kullseile eller en velt er noe som alle seilere og padlere må håndtere. Å komme sist inn er noe alle svømmere vil oppleve. Et godt fellesskap og trygge omgivelser gjør at nedturene, mageplaskene og feilnavigeringene preller av og at de gode tingene står igjen.

Nettopp derfor lar Haugesund Sparebank seg gang på gang sjarmere og røre av foreninger og lag som bygger mer klubb og samhold, enn enkeltprestasjoner og enere. Vi ser det som alle de frivillige og ildsjelene ser: det viktigste er jobben med å skape trygge arenaer hvor mennesker både kan utvikle og utfolde seg. Derfor er grunntanken alltid: #einforalle

Gi oss tilbakemelding