Gå til sideinnhold
Hjem / Husk å fylle opp BSUen din før nyttår!

Husk å fylle opp BSUen din før nyttår!

Fyller du opp BSU-kontoen din, får du nemlig 5500 kroner igjen på skatten. Dette får du i tillegg til god rente på kontoen – BSU er rett og slett en gullkantet ordning!

Par i julegate

Hva er BSU

BSU er et forkortet navn og betyr Boligsparing for ungdom. BSU er en gunstig sparekonto for deg mellom 13 og 33 år som ønsker å spare egenkapital til din første egeneide bolig. Med BSU får du vår beste rente, i tillegg til at staten gir deg 20 % skattefradrag av årlig oppspart beløp inntil 27 500 kroner. Det betyr at for hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten. Ble du motivert nå?

Du kan altså spare inntil 27 500 kroner per år og den totale sparegrensen er 300 000 kroner.

Da er det bare å komme i gang, men skal du få fradrag for i år – må pengene være satt inn på BSU-kontoen før årsskifte. Det vil si at du må sette inn beløpet på konto 28. desember for å sikre at pengene er bokført på konto 31. desember.

Du får ikke skattefradrag dersom du helt eller delvis eier en bolig, men du får fortsatt den samme gode renten.

31. desember er dagen du skal feire med fyrverkeri, fordi du har klart å fylle opp BSUen din og er dermed et steg nærmere din drømmebolig!

LinnKatla

Trenger du hjelp eller råd? Vi er her for deg!

Hva er BSU?

Det er en god spareordning.

Hvordan åpner jeg en BSU konto?

Du kan opprette BSU-konto i nettbanken selv ved å gå til Meny – Konto og kort – Opprette konto.

Jeg har kjøpt bolig. Kan jeg likevel spare i BSU?

Det kan du, men de som allerede helt eller delvis eier bolig vil ikke få skattefradrag når de sparer i BSU. Det kan allikevel være lurt å fortsette sparingen i BSU dersom du har muligheten til dette, da BSU har bankens beste innskuddsrente.

Jeg har fylt 33 år og kan ikke spare mer på BSU. Hva gjør jeg?

BSU-renten vil løpe frem til du er 36 år gammel, som vil si at du tjener penger på å la BSU stå i 3 år til. Eller du kan bruke BSU pengene til å nedbetale på lånet du allerede har.

Gi oss tilbakemelding