Gå til sideinnhold
Hjem / Lån / Boliglån / Grønt boliglån
Solceller

Grønt boliglån

Penger vokser på trær så lenge du lar trærne vokse. Varm huset med grønn teknologi og spar inntil 0,20% rente på hele boliglånet ditt.

Hvem kan søke?

Energiklasse A: Boligen har solenergi eller varmeløsning godkjent for støtte av ENOVA, i tillegg til bedre isolasjon og vinduer enn kravene i byggeforskriftene. Passivhus vil få A.

Energiklasse B: Boligen har solenergi eller varmeløsning godkjent av ENOVA, og/eller bedre isolasjon og vinduer. I tillegg vil type bolig, byggeår og bruksareal påvirke energiklassen.

Solceller: Solceller kjøpt via Haugaland Kraft kvalifiserer for bankens Grønne boliglån, uavhengig av energiklasse. Her kan du snart se muligheter, priser og kjøpe solceller til ditt hus.

Priser Grønt boliglån

0,20% lavere rente enn bankens gjeldende pris­liste. Grønt BSU-lån gir 0,10% lavere rente enn gjeldende prisliste. Se vår prisliste for utlån.

Husk dokumentasjon

Du kan registrere boligen din på Energimerking.no og derfra få nødvendig dokumentasjon.

Visste du at…

Du kan få fra 7 500 – 47 500 kroner utbetalt fra Enova for å installere sol­celler på taket?

Fire grunner til å bli grønn

  1. Lokal oppvarming som ikke gir global oppvarming Grønne løsninger som solenergi og varmepumper gir mindre totalbelastning på miljøet – og nå også på din egen private økonomi.
  2. Vårt aller rimeligste boliglån Med Grønt boliglån får du hele 0,20% lavere rente enn gjeldende prisliste. Til sammenligning gir det som tidligere var vårt rimeligste lån, BSU-lånet, 0,10% lavere rente enn gjeldende prisliste.
  3. Grønne verdier gir verdiøkning Å tenke og handle miljøvennlig vil bare bli viktigere og viktigere i årene som kommer. Med Grønt boliglån betaler den grønne investeringen seg med en gang. Skal du selge boligen, vil verdiøkningen sørge for at det betaler seg igjen.
  4. Lavere rente på hele lånet

Slik får du Enova-støtte

Her kan du søke om Enova-støtte. Pengene kommer rett på konto etter at du har fått solcelleanlegget installert. Støtten er rettighetsbasert og søknadsprosessen er enkel.

Pass på engangskloden

Vi i Haugesund Sparebank tar menneskeskapte klimaendringer på alvor, og mener det bør lønne seg å ta ansvar. Haugaland Kraft sin nysatsing Solkraft (solcellepaneler av høy kvalitet på ditt eget hustak) gjør deg automatisk kvalifisert til Grønt boliglån fra Haugesund Sparebank.

Solkraft + Grønt boliglån vil for mange av våre kunder ​​​​​​​lønne seg økonomisk helt fra dag én.

Les mer om Solkraft her

Mellomfinansiering

Trenger du finanisering til kjøp av ny bolig før du selger den gamle?

Flytte boliglån

Vil du flytte boliglånet ditt fra en annen bank til oss?

Lån mer på boligen

Har verdien på boligen din økt, kan du refinansiere boliglånet ditt og låne mer?

Selge bolig

Trenger du hjelp til å selge den gamle boligen din?

Bli kontaktet av oss for en uformell prat

Boliglånskalkulator

kr
kr
kr
%
Månedlig:
Nominell rente:
%
Effektiv rente:
%
Totalpris over år:
kr

Skjul nedbetalingsplan

Dette lurer mange på når de vurderer å søke om boliglån

Hva koster det?

Her finner du oppdaterte priser på samboerkontrakt

Hvorfor bør vi ha en samboerkontrakt?

Å lage en samboerkontrakt er en god anledning til å gå gjennom deres felles økonomi. Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som hjelper dere med å etablere grunnprinsipper for et ryddig samboerforhold.

Mange har for eksempel kjøpt felles bolig med ulik egenkapital og har ulik inntekt. Andre eier flere eiendommer og verdigjenstander. I ulike faser av livet kan man ha ulike ønsker og behov for sammenblanding av økonomi.

Med en samboerkontrakt kan dere enkelt organisere det økonomiske i samboerskapet.

Hvorfor skal vi lage samboerkontrakten med Justify?

Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som vil hjelpe dere hvert steg på veien frem til kontrakten er signert med BankID. Når kontrakten er signert av begge, vil en advokat se gjennom og kvalitetssikre innholdet. Dette vil gi dere en ekstra trygghet på at alt det juridiske er i orden.

Dersom dere senere har behov for å gjøre endringer i samboerkontrakten, kan den enkelt oppdateres og signeres på ny fra Min side.

Kan vi oppdatere eller endre samboerkontrakten kostnadsfritt?

Ja, dere kan endre, legge til eller fjerne detaljer uten ekstra kostnad i ett år fra dere kjøper tjenesten. Ny kvalitetssikring av valgene i samboerkontrakten fra advokat er inkludert.

Hva gjør vi når en av oss har mer egenkapital?

Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler, vil dere med Justify få en mulighet til å avtale hvordan eierandelene kan justeres.

Hva menes med tinglysning?

Samboerkontrakten inneholder utfyllende informasjon om hva tinglysning betyr, og hva som er forskjellen på tinglyste og avtalte eierandeler. Dere kan også komme i kontakt med advokat for nærmere spørsmål og svar.

Hva om samboerforholdet tar slutt?

Med Justify får dere en samboerkontrakt som definerer hvordan ting skal fordeles i et eventuelt brudd. Under opprettelse av samboerkontrakten, vil dere kunne se hva som er beste praksis for oppgjør i et brudd, samt foreta egne tilpasninger hvis ønskelig.

I et samlivsbrudd vil en samboerkontrakt være et meget godt verktøy for å unngå konflikt.

Trenger vi en samboerkontrakt hvis vi snart skal gifte oss?

Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler under ekteskapet.  

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.

Trenger vi noe mer enn en samboerkontrakt?

Med en samboerkontrakt er dere godt dekket mens dere fremdeles er i live. Men det kan være verdt å tenke over at samboere ikke har de samme arverettighetene som ektefeller ved død.

Derfor er det anbefalt at samboere også oppretter testament. Med Justify kan dere enkelt sette opp et fullverdig testament.

Gi oss tilbakemelding