Hopp til innholdet
En mann med mobil lener seg mot kontorvegg laget av glass
Nyhet

Din bedrift har fått ny nettbank og splitter ny mobilbank

Fortsatt med de samme menneskene og lokalkontorene.

Vi håper at du vil oppleve ny nettbank og mobilbank som smart og enkel i bruk. Samtidig har vi full forståelse for at endringer ikke alltid oppleves som en god nyhet i starten. Derfor ønsker vi å hjelpe deg i gang for å gjøre overgangen til ny nettbank og mobilbank så smidig som mulig.

Slik logger du deg inn i nettbank for bedrift

Har du allerede en nettbankavtale, kan du logge deg inn øverst i høyre hjørnet på nettsiden vår. 

Hvis du også er privatkunde hos oss kan du nå enkelt bytte mellom ditt privatengasjement og bedrift. Dette er helt nytt og noe vi håper gjør hverdagsøkonomien litt lettere!

Slik laster du ned den splitter nye mobilbanken for bedrifter

  1. Søk etter "Eika mobilbank" i  Appstore eller Google Play.
  2. Identifiser deg med BankID, Bank ID App eller nettbank kodebrikken. For deg som ikke har BankID se spørsmål "kan jeg logge inn uten BankID?"
  3. Du får opp Haugesund Sparebank som din bank.
  4. Du får tilsendt en kode (fra EIKA) på sms som du taster inn
  5. Velg deretter en 4-siftet kode 
  6. Din mobilbank er nå klar til bruk

Etter den første innloggingen, anbefaler vi at du aktiverer ansiktsgjenkjenning for raskere og enklere tilgang i fremtiden. Gå til 'Innstillinger' i appen, og velg 'Innlogging og sikkerhet'. Der kan du enkelt slå på ansiktsgjenkjenning. Dette sparer deg for tid ved fremtidige innlogginger og holder sikkerhetsnivået høyt.

Se ellers spørsmål og svar nederst på siden

Dette betyr endringene for din bedrift

Ny nettbank

Nettbanken blir ny, med et oppdatert design og utseende som vi håper du vil like. Det blir litt andre valg i menyen, men vi tror du fort vil kjenne deg igjen. Navigasjonen er ikke helt ulik den du kjenner fra dagens løsning.

Hvis du også er privatkunde hos oss kan du nå enkelt bytte mellom ditt privatengasjement og bedrift. Dette er helt nytt og noe vi håper gjør hverdagsøkonomien litt lettere!

Ny mobilbank

Helt nytt er at vi også lanserer mobilbank for bedrift. Vi vet at dette har vært etterspurt lenge. Nå skal det bli enklere å godkjenne betalinger, overføre penger og sjekke saldo og fremtidige betalinger på de ulike bedriftskontoene dine mens du er på farten. Du kan også eksportere bilag til PDF slik at de kan sendes videre.

Du kan enkelt bytte engasjement hvis du administrerer flere bedrifter, og du kan gå direkte til din private mobilbank, hvis du også er privatkunde i banken.

Den nye mobilbanken kan lastes ned fra 7. oktober.

Mann med laptop og beina på bordet

Vær oppmerksom på svindel  

ALDRI oppgi kontoinformasjon, BankID-koder eller passord. Uansett hvem som spør – selv ikke til banken, politiet, familie eller venner.

Spørsmål og svar

  1. Last ned appen via Appstore eller Google Play
  2. Identifiser deg med BankID, Bank ID App eller nettbank kodebrikken. For deg som ikke har bank ID se spørsmål «kan jeg logge inn uten BankID?»
  3. Velg en 4-siftet kode. Du kan også logge deg inn med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis telefonen din støtter det.

Har du kredittkort fra Entercard i dag, vil dette ikke være synlig i vår nye nett- og mobilbank.

Du kan få saldo ved å logge inn her: entercard.no.

Vi anbefaler alle å søke om kredittkort gjennom Eika i stedet, for best mulig funksjonalitet og oversikt. Les mer om Eika Kredittkort for bedrifter her.

Har du kredittkort fra Eika, vil det vises i ny nett- og mobilbank.

Gå inn i mobil- nettbank > Profil og innstillinger > Endre visning og rekkefølge på kontoer.

Gå inn i mobil- nettbank > Profil og innstillinger > Rediger kontovisning > Velg en favorittkonto.

Gå inn i mobil- nettbank > Trykk på aktuell konto > Velg info-ikonet oppe i høyre hjørnet > Kontonavn > Rediger (trykk på blyanten).

Ettersom vi har flyttet til ny teknisk løsning, forsvinner tidligere dialog med banken fra dine meldinger i nett- og mobilbank. Dersom du lurer på noe, kan du kontakte banken.

Du kan dessverre ikke se PIN-koden på kortet ditt i nettbank i dag. Ring oss direkte for å motta PIN-brev i posten. Vi jobber med å få dette på plass så snart som mulig.

For å aktivere straksbetaling må du gjennomføre bildegjenkjenning ved første innlogging.

Din straksbetalingsgrense er den samme som beløpsgrensen du har satt i nettbanken.

Hvis du ikke har satt en grense, gjelder standardgrensen på 100 000 kroner.

Kvinne som jobber i et verksted, skriver i en notatbok og bruker en laptop.

Lurer du på noe rundt den nye nettbanken?

Den nye nettbanken vår gir deg smarte funksjoner som forenkler bankhverdagen din. Her kan du lese mer om den. Nederst på siden finner du en rekke spørsmål og svar om nettbank for bedrifter.